Øker grensen for småjobber

Fra og med 2014 kan du betale opptil 6.000 kroner skattefritt for en småjobb.

Grensen for kjøp av momsfrie tjenester hos private skal opp fra 4.000 til 6.000 kroner. Foto: COLOURBOX.COM
Grensen for kjøp av momsfrie tjenester hos private skal opp fra 4.000 til 6.000 kroner. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med dagens regler kan du betale opptil 4.000 kroner i året til en privatperson som hjelper til med barnevakt, husvask, maling eller snekring.

Dette arbeidet er momsfritt for deg og skattefritt for den som gjør jobben.

Fra og med 2014 økes denne grensen. Samtidig lanserer Finn en egen tjeneste, som skal gjøre det lettere å finne folk til å gjøre denne typen småjobber i ditt nærområde.

Øker grensen for private jobber

Det var i utgangspunktet Stoltenberg-regjeringen som la fram forslaget om å øke grensen fra 4.000 til 6.000 kroner. Da dagens regjering la fram sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet, bestemte de seg for å opprettholde forslaget.

Altså vil du kunne betale en privatperson 6.000 kroner i løpet av året for denne typen småjobber.

Det er også verdt å merke seg at fritaket for arbeidsgiveravgift for lønnet arbeid i privat hjem og fritidsbolig er på 60.000 kroner. Denne beløpsgrensen skal ikke justeres opp fra 2014. Altså må utbetalingene for småjobbene ikke overstige dette beløpet totalt.

Skattemyndigheten stiller følgende krav om du skal benytte privat arbeidskraft innenfor denne skattefrie grensen:

1) Arbeidet må skje i hjemmet, på bilen eller hytta.
2) Du må betale som privatperson, utgiften kan altså ikke føres på et firma.
3) Du avtaler direkte med den som jobber for deg.
4) Den som jobber for deg kan ikke ha firma i samme bransje.

Har du småjobber du gjerne skulle gjort, uten å vite hvem du skal spørre? På nyåret lanserer Finn.no en ny annonsetjeneste for nettopp denne typen småjobber.

Tjenesten ligger allerede nå ute i betaversjon.

Egen annonsetjeneste for småjobbene

– FINN småjobber er markedsplassen for de som trenger hjelp til å montere IKEA-møbler, måke snø, trenger shoppinghjelp, luke ugress, lære seg et nytt språk, strikke eller alt mulig annet man måtte trenge hjelp til i eller utenfor boligen, forteller Henrik Faller, kommunikasjonsrådgiver i Finn.no til DinSIde.

FINN småjobber kan du legge ut småjobber du trenger å få gjort. Dette er gratis. Eller du kan se etter jobber du selv har lyst til å påta deg. Tilgang til kontaktinfo til den som tilbyr jobben koster 15 kroner.

Selv om tjenesten ikke er helt ferdig, er det fullt mulig å prøve den ut allerede nå.

– Vi har åpnet opp tjenesten før den er helt ferdig, slik at vi får testet den ut på noen av brukerne til FINN. Altså er det fullt mulig å prøve ut betaversjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer