Øker i pris

Fra 1. august blir det endringer.

ENDRING: Fra 1. august blir posene i Norgesgruppens butikker dyrere. Foto: Norgesgruppen
ENDRING: Fra 1. august blir posene i Norgesgruppens butikker dyrere. Foto: Norgesgruppen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli opplyste Handelens Miljøfond om at medlemmene deres vil bidra mer til å redusere plastposebruken. Dermed ble det kjent at kontingenten per plastpose økes.

- Rundt 80 kjeder og butikker, med nær 11 000 utsalgssteder, bidrar til miljøtiltak gjennom å betale kontingent til Handelens Miljøfond for plastposene de selger. Dette er ett av flere tiltak handelen og fondet iverksetter for å redusere plastposebruken i Norge. Målet er å redusere forbruket til under 40 plastposer per innbygger innen 2025.

DinSide har derfor kontaktet medlemmene for å høre om økningen vil resultere i høyere plastpose-priser for forbrukerne.

Kommunikasjonssjef Kine Søyland bekrefter at dagligvarebutikkene til Norgesgruppen (Kiwi, Meny, Joker og Spar) øker prisen når kontingenten øker.

- Når kontingenten øker, så vil også prisen på poser i butikk øke. Akkurat når og hvor mye kan jeg ikke si noe om nå, skriver hun til DinSide.

Rema 1000 kommenterer til DinSide at de ikke kan kommentere framtidige priser, mens Coop kommer med følgende forklaring:

- Av hensyn til Konkurranseloven kan ikke vi kommentere eventuelle prisendringer i våre butikker. Coop har gjennomført flere tiltak for å bidra til redusert forbruk av plastposer, men vi må sammen med kundene våre gjøre enda mer. Det viktigste framover blir å anbefale og legge til rette for at alle våre kunder bruker handlenett, sekk eller veske når de handler hos oss og kjøper avfallsposer på rull til restavfallet sitt, forklarer kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, til DinSide.

Ifølge Handelens Miljøfond brukte vi i Norge over 722 millioner plastposer i fjor, som er 132 poser per innbygger.

- Det er unødvendig mange poser, og nå vil handelen bære mer av ansvaret for å redusere forbruket, fortalte Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer