Grensehandel

Øker prisene

1. september setter Systembolaget opp prisene, men de øker mindre enn ventet.

SETTER OPP PRISEN: Om knappe tre uker øker Systembolaget prisene. Arkivfoto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SETTER OPP PRISEN: Om knappe tre uker øker Systembolaget prisene. Arkivfoto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn på svenskehandel må se at alkoholen blir noe dyrere, men Systembolaget melder likevel at prisøkningen på 1,2 prosent i snitt blir lavere enn ventet.

Fra 1. september økes prisene på vin med 1,5 prosent, sprit med 1,2 prosent, sider med 0,8 prosent og øl med 0,4 prosent, ifølge Systembolaget.

Sortimentsansvarlig Ulf Sjödin sier likevel at prisøkningen fra leverandørene er lavere enn hva han hadde sett for seg på forhånd. I likhet med den norske har den svenske kronekursen vært svært lav i år.

- Visse varer øker mer i pris, mens prisen på visse varer faller, presiserer Sjödin.

Leverandørene har også fått det vanskeligere de siste åra, blant annet fordi krigsherjede Ukraina produserte mange av glassflaskene som brukes til vin.

Systembolaget lar leverandørene justere sine produktpriser i det ordinære, faste sortimentet to ganger i året: én gang i mars og én gang i september. I mars økte prisene med 3 prosent i gjennomsnitt.

I Norge kan leverandørene sette opp prisene tre ganger i året, 1. mai, 1. juli og 1. september. Anledningen til å sette ned prisene er langt mer hyppig: Den første i hver måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer