Forsikringssvindel

Økning: - Skremmende

- Det er en urovekkende trend.

ADVARER: Forsikringsselskapet Fremtind advarer mot Forsikringssvindel. Ofte blir falske fakturaer og kvitteringer brukt for egen vinning. Foto: Fremtind
ADVARER: Forsikringsselskapet Fremtind advarer mot Forsikringssvindel. Ofte blir falske fakturaer og kvitteringer brukt for egen vinning. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert

Uflaks kan skje den beste, og med forsikringen i orden, kan man få tilbake kostbare verdigjenstander, dersom uhellet er ute. Men det er også mange med hensikt til å urettmessig få utbetalt erstatning.

Nå viser tall fra Fremtind at tallene på forsikringssvindel har mer enn doblet seg. I en pressemelding skriver forsikringsselskapet at det hvert år avdekkes forsikringssvindel for enorme summer.

- Vi var forberedt på en økning da vi satte på enda flere dedikerte ressurser, men at antallet skulle øke så raskt, er både oppsiktsvekkende og skremmende. Det forteller oss at mørketallene trolig er enda større enn vi forventet, sier Lisa Cathrin Olsen i Fremtind.

Forsikringsselskapet informerer at det avdekkes flest svindelsaker innenfor innbo-, reise- og motorforsikringer.

- Disse er oftest knyttet til falsk dokumentasjon, at kunder melder skader som faktisk ikke har skjedd eller at kunder overdriver skadekravet sitt. I snitt ligger svindelsakene på skadeforsikring på 121 000 kroner i år. Det er økning på 15 prosent fra i fjor, der gjennomsnittet var 105 000 kroner, heter det i pressemeldingen.

Olsen tror at stram økonomi kan ha en sammenheng med svindeløkningen.

- Økonomisk kriminalitet har en tendens til å øke når økonomien blir trangere, og vi ser ofte at den yngste aldersgruppen begår forsikringsbedrageri knyttet til statusobjekter som kostbare mobiltelefoner, elektronikk og luksusvesker.

Fremtind opplyser videre om at mange ikke tror forsikringssvindel ikke er så farlig, men at svindel for selv lave summer kan gi fengselsstraff.

- Forsikringssvindel forstyrrer spleiselaget som forsikring er og det gir dyrere forsikring for alle. Vi har nulltoleranse for svindel fordi det rammer kundene våre, forteller Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer