Økokrim til razzia mot DnB NOR

Har siktet to DnB NOR-ansatte.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil understreke at det dreier seg om en mistanke, og ingen er skyldige før de eventuelt er dømt, sier Rune Bjerke.

Bjerke sier videre at det er viktig for han å ta et totalansvar for det som skjer i bedriften, men også å ta ansvar og stå bak de som jobber i bedriften. Han ønsker at de to mistenkte skal få muligheten til å renvaske seg.

Økokrim skal i dag ha gjennomført en razzia mot DnB NORs hovedkontor, etter at Kredittilsynet skal ha anmeldt banken til Økokrim. Dette melder TV2 Nyhetskanalen.

Økokrim har tatt ut siktelse mot DnB NOR Bank ASA og to personer ansatt i verdipapirforetaket DnB NOR Markets. Grunnen er skjellig mistanke om overtredelse av bestemmelser i verdipapirhandelloven.

- Kredittilsynets undersøkelser har gitt grunnlag for mistanke om at enkelte salg av statsobligasjoner som ble utført gjennom DnB NOR Markets ble gjort i strid med verdipapirhandelloven, melder Kredittilsynet.

- Med sikte på å avklare mistanken, har Kredittilsynet funnet grunn til å anmelde saken til Økokrim. Kredittilsynet mener også dette vil kunne være en egnet måte å sikre ytterligere bevis, skriver Kredittilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer