- Økologisk er bortkastet

Økologisk mat er altfor dyrt og gjør ingenting for helsa, hevder engelske eksperter.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påstandene kommer fram i den engelske dokumentaren Horizon som skal vises på BBC2 denne uka.

I programmet fastslår Tom Sanders, professor i ernæring på King’s College i London, at økologisk mat er bortkastet tid og penger.

- Når det kommer til næringsinnholdet i økologisk mat så er det ikke mye forskjell i det hele tatt, sier han i programmet.

Les også: Hvorfor økologisk?

- Ingen forskjellDet har blitt forsket på dette i 30 år, og ingen har funnet bevis på at økologisk mat har flere næringsstoffer i seg, sier Sanders i programmet.

Han påpeker også at The World Cancer Research Fund nylig har gått gjennom alle sine undersøkelser om kosthold og kreft, uten å finne bevis for at organisk mat kan forebygge kreft.

- Økologisk mat har ikke mindre fett, mettet fett, salt eller sukker enn vanlig mat. Å merke salt, paier, potetgull og alkohol med ”økologisk” vil ikke gjøre matvarene sunnere, sier han til The Mirror.

Les også: Økologisk mat for hjertets skyld?

Kjendiskokkene stridesDet hjelper heller ikke økologiske forkjempere at britenes versjon av Ingrid Espelid Hovig, Delia Smith, i forrige uke uttalte at hun ikke brydde seg om maten hun kjøpte var økologisk eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer