Du er i butikken og lurer på om du skal gå for de litt dyrere og ofte litt mindre fristende fruktene og grønnsakene. Eller går du for de litt billigere og lekrere, som ikke er dyrket på økologisk vis?
Les også: Sunne tips til handlelisten
Kanskje kan en ti år lang studie, der amerikanske forskere har sammenliknet økologiske tomater med tomater dyrket på vanlig måte, gi deg svaret. Den fant nemlig at de økologiske tomatene inneholdt dobbelt så mange flavonoider, som er en type antioksidant, melder BBC.
Flavonoider har blant annet vist seg å kunne redusere høyt blodtrykk og risikoen for hjertesykdom og slag.
Ingen bevisI studien målte forskerne mengden av to typer flavonoider, quercetin og kaempferol, i tørkede tomater. I gjennomsnitt var nivåene henholdsvis 79 % og 97 % høyere i de økologiske tomatene.
Les også: Økologisk på bordet
Men ikke alle er enige i de amerikanske forskningsresultatene.
- Vi forholder oss til det vi foreløpig vet, og det er at det ikke er så store forskjeller. I Norge har vi ingen ernæringspolitikk som sier at økologisk dyrket mat er bedre enn mat dyrket på vanlig måte, sier informasjonssjef Britt Kåsin ved Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger