Økologisk melk er best

Tilhengerne av økologiske matvarer får støtte fra ekspertene. Økologisk melk er sunnere, mener ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert

En gruppe på 14 internasjonale ernæringseksperter har nå skrevet et felles brev til helsemyndighetene i England.

Forskerne har oppdaget at økologisk melk inneholder flere sunne omega-3 fettsyrer enn vanlig melk, og ber om at dette får betydning for de offisielle rådene om melkedrikking.

Bør endre holdning- Det er vår oppfatning at holdningen til det britiske Mattilsynet nå bør endres. De har tidligere uttalt at det ikke finnes noen særlige forskjeller mellom økologisk og vanlig melk, skriver forskerne i sitt brev.

Forskerne bygger på egne og tidligere studier av melk som viser at organisk melk inneholder en høyere andel av sunne omega-3 fettsyrer. Det regnes som viktig i et moderne kosthold hvor omega-6 fettsyrer står for en stor andel av fettsyrene i kostholdet.

Det britiske Food Standard Agency er derimot ikke like ivrige over påstandene om fortreffeligheten til økologiske matvarer.

- Ut i fra foreliggende kunnskap, er det vår oppfatning at organisk mat ikke er betydelig annerledes enn andre matvarer når det kommer til næringsinnhold eller matsikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer