Økologisk på bordet

Økologisk mat er en voksende industri i Norge. Men er maten virkelig bedre?

Publisert
Sist oppdatert

Økologisk mat var lenge en nisje for de spesielt interesserte. De siste årene har derimot stadig flere økologiske varer funnet veien inn i vanlige butikkhyller.

Mange bønder og forbrukere jubler over denne utviklingen. Men det finnes også noen som er skeptiske til verdien av økologisk mat.

Mange gode grunner- Det er mange gode grunner til å velge økologisk. Det er bra for miljøet, både lokalt og i globalt perspektiv. Mange setter pris på at man i økologisk landbruk ikke bruker kjemiske og syntetiske sprøytemidler og dermed unngår rester av dette i maten.

- I tillegg vektlegger man dyrevelferd og biologisk mangfold. Mange forbrukere synes også at økologiske grønnsaker og frukt har mer smak, sier Kersti Mathiassen i interesseorganisasjonen OIKOS - Økologisk Landslag.

Hun mener den økende interessen for økologisk landbruk er en reaksjon på problemene som det industrialiserte jordbruket fører med seg. Både med tanke på miljøet, men også med tanke på produktenes særpreg.

- Et av resultatene av intensiv dyrking med bruk av mye kunstgjødsel er for eksempel tomater som ser bra ut, men som nesten ikke smaker noen ting, mener Kersti

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer