Økologisk: skal, skal ikke?

Her får du oversikten over maten du bør kjøpe økologisk, og hva du kan droppe.

Økologisk: skal, skal ikke?
Publisert
Sist oppdatert

Det var en gang man bare fikk kjøpt økologisk mat i helsekostbutikker, og her var den rettet mot folk som var villige til å betale ekstra for naturlig, miljøvennlig mat.

I dag får man i større eller mindre grad tak i økologisk mat i alle vanlige dagligvarebutikker. De som kjøper økologisk vil gjerne ha en garanti for at produksjonen er skånsom mot Moder Jord, og mat som er sikrere, renere og mer naturlig. Men det koster fortsatt litt ekstra. Så da er spørsmålet – er det verdt det?

Les også: Flere kjøper økomat

Nettstedet webmd.com har satt opp en liste med 12 matvarer du definitivt bør forsøke å kjøpe økologisk, og 12 matvarer du like gjerne kan kjøpe den «vanlige »utgaven av.

Disse bør du kjøpe økologisk:

1. FerskenSiden de fleste av oss ikke kan ta oss råd til å kjøpe alt økologisk, noe som fort kan koste opp til dobbelt så mye, anbefaler eksperter at vi bruker mesteparten av de øremerkede økologiske kronene på frukt og grønt. Det er tross alt den maten som inneholder mest sprøytemidler når den er dyrket på vanlig vis.

The Environmental Working Group, som er en ideell organisasjon i Washington D.C., anbefaler oss å særlig gå for økologisk når det gjelder «the dirty dozen» (det skitne dusinet), som dreier seg om matvarene som er mest følsomme for sprøytemiddelrester – som for eksempel fersken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer