Økonomipakningen er dyrest

Tror du på det som står på pakken, blir du lurt til å betale mer.

Du kan ikke lenger stole på at "økonomipakninger" er et økonomisk valg. Hos Rimi Oslo S er det billigst med mindre pakninger av denne varen. Foto: Kristina Picard
Du kan ikke lenger stole på at "økonomipakninger" er et økonomisk valg. Hos Rimi Oslo S er det billigst med mindre pakninger av denne varen. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne 32-pakningen tamponger fra O.b. er merket "Ekonomipack", men til tross for dette er det billigere å kjøpe to 16-pakninger, skriver en irritert leser til DinSide.

Og vedkommende har helt rett. Hos Rema 1000 koster det 22,70 kroner for 16-pakningen, mens du må betale hele 47 kroner for "økonomipakken" på 32.

Det hjelper ikke å gå til konkurrenten. Hos Rimi koster 16-pakningen 23,90, mens du må betale 48,90 for økonomipakningen.

I begge butikkene lønner det seg altså å kjøpe to mindre pakker i stedet for en stor.

Det er ikke første gang at det er dyrere å kjøpe stort. Vi har tidligere vist eksempler på varer det ikke lønner seg å kjøpe i store kvanta.

– Prispress i markedet

Hvordan kan en pakning merket "økonomipakning" være et dyrere alternativ enn å velge to vanlige pakninger?

– Når det gjelder prissetting, følger vi markedet tett. På enkelte produkter er det større etterspørsel etter en spesifikk pakningsstørrelse, noe som også er tilfellet her. Etterspørselen gir et prispress i markedet på de mest populære produktene, forklarer Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i ICA Norge, på vegne av Rimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer