Statsbudsjettet 2020

Økt studiestøtte: ­- Endelig i mål

Studentorganisasjonen er fornøyd med at regjeringen foreslår å innføre 11 måneders studiestøtte.

SE TV LIVE: Klokka 10.00 legges statsbudsjettet for 2020 fram på Stortinget. Det er likevel mye som er klart i allerede. Følg Dagbladet TVs sending for siste nytt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Neste år får heiltidsstudenter 14.600 kroner mer å rutte med enn de ville hatt uten regjeringa sine satsinger på studiestøtte siden 2014. Det er jeg glad for, sier forskings- og høgere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

I sitt forslag til statsbudsjett for 2020, foreslår regjeringa å sette av 152 millioner kroner til å utvide studiestøtteperioden med den fjerde og siste uka, slik at målet om 11 måneders studiestøtte blir nådd.

Regjeringa foreslår også fullt foreldrestipend for de som får barn i overgangen mellom studiene og jobb, og det er satt av pengar til en ny levekårsundersøkelse for studenter.

I tillegg foreslår regjeringa å bygge 2200 nye studentboliger. Samlet sett har Stortinget lovet penger til 14.700 nye studentboliger fra og med 2015 til og med 2020.

- Endelig i mål

Marte Øien, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), er svært fornøyd med regjeringas forslag om utvidet studiestøtte.

- Endelig er vi i mål med 11 måneders studiestøtte, og nå er det slik at samtlige studenter kan få lån og stipend for alle månedene de studerer, sier Øien i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer