Økte prisene med 50 prosent

Abonnenter hos ArticEntel har fått prissjokk de siste ukene. Strømselskapet har økt prisene med hele 50 prosent på en måned.

Publisert
Sist oppdatert


Articentel var billigst, men er nå nest dyrest av de landsdekkende strømleverandørene i landet.

Fra 7. oktober til 4. november i år økte selskapet den variable prisen fra 27,95 til 42,45, altså med omtrent 50 prosent. Dette er mye, mye mer enn andre landsdekkende selskaper i samme periode.

Er det lovlig?

DinSide har fått en rekke spørsmål fra lesere om lovligheten av Articentels voldsomme prisøkninger.

Ifølge Forbrukerombudet skulle endringen ha vært varslet i et direkte brev til alle kunder som hadde en avtale med Articentel.

- De nye reglene for kraftleveringsavtaler gir en bedre varsling om prisendringer enn tidligere, sier seksjonssjef Magne Eek hos Forbrukerombudet.

Varsling

Forbrukerrådet har nylig forhandlet frem en avtale med strømselskapene, som i prinsippet skulle tre i kraft den 1. oktober. Den skal gjelde for både medlemmer og ikke-medlemmer av Energibedriftenes landsforening.

Forbrukerne skal varsles direkte i brev eller elektronisk melding, hvis prisene settes opp med mer enn 2,5 øre pr kwh. ArticEntel mener de har fulgt de nye varslingsreglene.

- Ifølge våre retningslinjer varsler vi kundene i tråd med den nye avtalen. Dersom dette ikke har skjedd, må det ha vært en glipp fra vår side i forbindelse med overgangen til nye rutiner, sier administrerende direktør Rune Gjesdal i ArticEntel .

Treg start?

EBLs medlemsbedrifter viser heller ikke som gruppe noen sterk pliktfølelse for å holde fristen i avtalen. De har derfor ingen kontroll med om varslingsrutinene følges.

- Noen av medlemsbedriftene har iverksatt de nye rutinene allerede, mens andre har sagt at de vil bli innført fra 1. januar. Vi kan ikke binde opp bedriftene, men har sendt dem en anbefaling, sier pressetalsmann Ole Haugen i EBL.

De fleste landsdekkende leverandørene kommer til øke prisene om et par uker. ArticEntel er derfor ikke alene. Jotunkraft vil være den billigste landsdekkende leverandøren med de nye prisene.

Se prisene som vil gjelde om et par uker

Synes du strømregningene er for høye? Finn en billigere strømleverandør i DinSides strømkalkulator.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer