Økte sexlysten med urteblanding

Lene Myhre (32) fra Tønsberg fikk tilbake overskuddet og mer lyst på mannen etter å ha forsøkt en blanding av forskjellige virksomme urter.

Publisert
Sist oppdatert

Denne typen sammensatte produkter har økt i omfang og popularitet den siste tiden, og ifølge biopat Ann Oliv Remen er ikke det så merkelig.

- Skal man bygge et hus holder det ikke med en snekker, men trenger rørlegger, elektriker og murer i tillegg, sier Remen, som driver en selvstendig biopatpraksis i Trondheim.

- De forskjellige urtene har en synergieffekt med hverandre, som gjør at virkningen forsterkes når de tas sammen, forklarer hun.

En annen grunn til at flere får en god effekt av sammensatte produkter er at det er vanskelig å vite hva det er man egentlig mangler uten å ha vært til utredning hos en fagperson.

- Folk har forskjellige biokjemi, så hvis man ikke vet eksakt hva man mangler, treffer man bedre hvis man tar en blanding med flere virkestoffer, sier Remen til Mozon.

Det er påvist 11 plantearter i verden med såkalt adaptogen virkning, det vil si planter som evner å tilpasse virkningen etter kroppens behov. Ny forskning viser at bare tre av disse elleve artene oppfyller kravene 100 prosent: rosenrot, schizandra og russisk rot.

Når flere adaptogener tas sammen vil de ifølge Remen virke hurtigere og i flere tilfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer