Øl er bedre enn brus

I alle fall for deg som er på slankekur.

Brus er faktisk ikke sunnere enn øl selv om det er alkoholfritt. Foto: colourbox
Brus er faktisk ikke sunnere enn øl selv om det er alkoholfritt. Foto: colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommermånedene gjør at solen trekker oss ut av hjemmet og ut til stranden, på kafeer, i parker eller på sjøen. Da er det ofte vi vil ha noe ekstra godt å drikke på. Og selv om sommeren har en tendens til å få oss til og unne oss mye ekstra, kan det være greit å vite hva som er sunnere enn annet.

Les også: Den skjulte folkesykdommen

Brus har flest kalorier

Mange av oss kan kanskje tenke at brus er et godt alternativ til andre drikkevarer på sommeren, men brus inneholder faktisk mer kalorier enn alkoholfri øl. Ja, faktisk også øl med alkohol.

- Jo sterkere alkoholinnhold det er i det du drikker, desto flere kalorier er det. Hvis du koser deg med et par halvlitere med pils til grillmaten en sommerkveld, får du i deg 400 kcal. Drikker du tilsvarende mengde brus, svelger du faktisk unna 420 kcal, sier Camilla Andersen som er ernæringsfysiolog og daglig leder på nettstedet Somebody.no.

Alkoholfritt øl derimot inneholder omkring 90 kalorier i en halvliter, og lettøl inneholder omtrent 125 kalorier i samme mengde. Så alkoholfrie drikkevarer er absolutt det som er å anbefale, men ikke i form av brus. Hvis du fremdeles skulle ønske at drikkevarene for kvelden skal inneholde alkohol, har Andersen et alternativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer