Øl er bra for beina

Inneholder viktig mineral.

Enda en grunn til å glede seg til timelange seanser foran TV-en under OL: Øl er bra for beinhelsen!  Foto: colourbox.com
Enda en grunn til å glede seg til timelange seanser foran TV-en under OL: Øl er bra for beinhelsen! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ble det litt mye øl i helgen? Da kan det hende du sliter med dårlig samvittighet i dag – både fordi det har satt sine spor i lommeboka, i tillegg til at du føler deg sliten og i dårlig form. Men, det finnes likevel en god nyhet til alle som er glad i øl:

Øl er bra for beina, og kan forebygge osteoporose (beinskjørhet).

Flere helsegrunner til å drikke øl – les mer her

Viktig ingrediens

Øl er rikt på mineralet silisium, som fremmer god benhelse. Og noen øltyper er bedre enn andre.

Det kommer fram i en ny studie. Her fulgte forskerne med på hvordan øl brygges, og sammenliknet blant annet ulike produksjonsmetoder og det resulterende silisiuminnholdet. De konkluderte med at øl er en viktig kilde til silisium, men:

- Det er mange faktorer som spiller inn under brygging av øl som vil påvirke silisiumnivået - noe tidligere forskning ikke har vært inne på tidligere. Vi har studert en rekke forskjellige øltyper, blant annet for å se på innholdet av silisium, sier studieleder Charles Bamforth, ved University of California, ifølge forskningsnettstedet AlphaGalileo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.