Øl, ribbe og klamydia

November og desember er ikke bare høysesong for julebord. Det er også høysesong for ubeskyttet sex.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Etter alle ferier og høytider ser vi en økning i antall personer som kommer og vil teste seg, forteller Siv Gamnes, daglig leder ved Klinikk for seksuell opplysning i Oslo.

August, september, deler av desember og januar er månedene hvor klinikken har mest pågang. Kjersti Antonsen, seksualrådgiver i Kondomeriet, synes ikke det er rart at det går galt i julebordsesongen.

Hva kan du om kjønnssykdommer? Ta testen her:

- Man drar sammen med arbeidskolleger som man kjenner godt og som man i utgangspunktet ikke tror det vil skje så mye med, og ser ingen grunn til å ta med seg kondomer. Men så blir det veldig fuktig og flørten går lengre enn man hadde tenkt, sier hun.

En av fire uten kondomI en undersøkelse som Kondomeriet har utført, sier en av fire i aldersgruppen 16 til 25 år at de har hatt ubeskyttet sex uten ønske å bli eller gjøre noen gravid i løpet av de siste tre årene. Hele en av fire fra 16 år og oppover har hatt ubeskyttet sex mer enn ti ganger den samme perioden.

Sexolog Åsa Rytter Evensen tror det er lett å la seg rive med av stemningen når man er på julebord – til og med når man har noen som venter hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer