Ola tjener mer enn Kari

Likelønn, sa du?

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom tallene mange har ventet på: skattetallene. Hvor mye tjener naboen? Hvor mye betale statsministeren i skatt i fjor? Ta en titt selv i skattelistene!

Til skattesøket >>>

Hvem tjener mest?

Skattelistene kan altså gi en pekepinn på hvem som tjener mest. Vi har tatt for oss de erkenorske navnene Ola og Kari. I 2007 tjente Ola i snitt 284.686 kroner. Kari, derimot, tjente i snitt bare 197.803 kroner. Raskt omregnet betyr det at for hver 100-lapp Ola tjente, fikk Kari bare 69 kroner.

Forskjellen er riktignok mye større når en ser på formuene til Ola og Kari. Ola hadde en snittformue på 907.000 kroner, noe som er langt over det dobbelte av Karis snittformue på 350.528 kroner.

Og om det ikke er nok, er det Ola som stiger raskest i lønn. Olas lønnsvekst fra 2006 til 2007 var på hele 4,32 prosent, mens Kari fikk et beskjedent lønnspålegg på 1,07 prosent.

LES OGSÅ: De knuser deg på lønnsvekst

De mest populære navnene

Ola og Kari er populære navn, men ikke de som topper navnestatistikken. Jan og Anne, derimot, troner på toppen av de mest populære navnene i kongeriket, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer