Ølhunder har ni liv

Engelskmenn som runder av arbeidsdagen over en pint eller to lever lengre enn sine pripne kolleger, viser en stor undersøkelse av helsen til de ansatte i det britiske regjeringskvartalet.

Publisert
Sist oppdatert

Fra før av vet vi at et moderat alkoholkonsum er godt for helsen, men disse resultatene viser at det for kvinner er sunnere å drikke relativt mye.

Kvinnene som drakk mest, tre og en halv flaske vin i uken, hadde 10 prosent lavere risiko for å dø tidlig enn moderate alkoholkonsumenter, skriver den engelske avisen Independent.

De hardest drikkende mennene, som drakk over 16 halvlitere i uken, hadde 6 prosent lavere risiko for å utvikle hjertesykdommer enn de som drakk moderat.

Stor undersøkelseDe overraskende resultatene kommer fra en studie med navnet Whitehall II, som har overvåket helsen til mer enn 10.000 offentlig ansatte mellom 35 og 55 år i 11 år. Studien var ledet av professor Sir Michael Marmot fra University College London.

Resultatene om alkoholkonsum er hentet inn fra 7.000 menn og 3.300 kvinner som jevnlig fylte ut spørreskjemaer. Eventuelle dødsfall ble registrert ved hjelp av det sentrale registeret til de engelske helsemyndighetene.

Menn som drakk moderat, opp til 10 enheter i uken etter engelske retningslinjer, hadde den laveste risikoen for å dø tidlig - halvparten av risikoen sammenlignet med de som ikke drakk noe som helst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer