Olje krymper regningen

Blir strømregningen for høy, kan du krympe den med fyringsolje. Men ikke kjøp uten å prute.

Publisert
Sist oppdatert

Oljeselskapene Esso, Shell, Statoil og Hydro-Texaco dominerer markedet for fyringsolje. Alle har distribusjonsnett med god spredning over hele landet.

Mange små

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De store selskapene opererer med veiledende priser, men fellestrekket er at de stort sett overlater ansvaret for detaljene i salget til den lokale forhandlerens skjønn. De fleste steder i landet finnes det også uavhengige levandører. Et søk i Gule sider hos telefonkatalogen.no gir 348 treff for hele landet med søkeordet "fyringsoljer".

Og her er clouet for deg og din lommebok: Du er nødt til å prute.

Veiledende?

Det er velkjent at oljeselskapenes veiledende priser settes kunstig høyt. I Oslo-området var det i fjor mulig å prute prisen ned fra 5 kroner per liter til 3,75 kroner per liter, bare ved å kontakte flere leverandører. Prisnivået på olje er omtrent det samme nå som det var i fjor på denne tiden, og prutningsmunnet må derfor antas å være som i fjor.

Betaler du 4 kroner per liter fyringsolje, gir dette en pris på ca 44 øre pr kWh. Denne prisen forutsetter at anlegget ditt er forholdsvis nytt - maksimalt fem til seks år gammelt, og har en virkningsgrad på 90 prosent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer