Oljefyring

Oljefyren er den overlegent mest brukte sentrale energikilden i norske hjem.

Publisert

Både i eneboliger, sameier og industribygg står oljekjelen som den viktigste varmeprodusenten, ved siden av elektrisitet. De siste årenes fokus på miljø og grønne verdier har ført til at flere ønsker alternative energikilder. Men hva kan du som allerede har en oljekjele i huset gjøre?

Stikkordet er vedlikehold. Sørger du for at oljekjelen får årlig ettersyn og er riktig innstilt vil et moderne anlegg omforme 85 prosent av den energien som finnes i oljen til varme. Dette er godt for miljøet, og du sparer penger. Unnlater du den årlige inspeksjonen og vedlikeholdet, kan du oppleve at fyringsutgiftene nesten fordobles, samt at utslippet av miljøskadelige stoffer øker kraftig.

Praktiske tips

De fleste oljeselskapene selger fyringsolje til privatpersoner. Når du kjøper inn olje til fyren din kjøper du inn så store mengder at du faktisk har mye å spare på å sjekke tilbud fra flere selskaper. Behovet for slik fyringsolje er også størst om vinteren, noe som gjør at også prisene blir høyest om høsten og vinteren når kuldegradene kommer krypene. Dette betyr at har du mulighet bør du vurdere å kjøpe oljen utenom sesongen. Spesielt mai peker seg ut som en måned med rimelig fyringsolje. Du har også mulighet til å få rabatter og avslag ved å forhandle og ved å utnytte fordelsprogrammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer