Oljeprisen faller - bensinprisen kommer etter

Oljen blir billigere. Bør det gjøre deg glad?

Oljeprisen faller, men hva betyr det for lommeboken din nå? Foto: Colourbox.com
Oljeprisen faller, men hva betyr det for lommeboken din nå? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frem til onsdag kveld, har oljeprisen nå ramlet i seks dager på rad. Forrige uke kostet et fat amerikansk lettolje 73,5 dollar. I går kveld slapp de som handler unna med 60,1 dollar (olje med levering i august). Lave priser gir oppbygning av bensinlagrene, selv om det på denne tiden av året vanligvis bruker å være et fall i lagrene. Og økte lagre er ikke noe godt tegn for økonomien, sier oljetrader Clarence Chu til Bloomberg.com.

- Bensinprisen bør falle

At de økonomiske signalene av dette ikke er gode, er altså en faktor som ikke bør skape mye sommersol i de tusen hjem. Men vi skal ikke lenger tilbake enn til juni, for å finne motsatte spådommer om lave lagre, høye priser og umiddelbar effekt på pumpeprisen når du fyller tanken. Så hva nå med bensinprisen når oljeprisen faller?

- Med så stort fall i oljeprisene bør bensinprisene ramle, spesielt fordi bensin er det produktet som har ledet oljekomplekset nedover. Jeg forventer å se at pumpeprisen kommer ned. Hvis ikke betyr det at kjedene tar en høyere margin, sier oljeanalytiker i DnB NOR Markets Torbjørn Kjus til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer