Oljeprisen stuper

Oljeprisene faller kraftig, men bensinen er bare 4,4 prosent billigere enn juli.

Til tross for at oljeprisen har sunket fra 150 til 100 dollar fatet, har ikke bensinprisene falt tilsvarende. Foto: Colourbox.com
Til tross for at oljeprisen har sunket fra 150 til 100 dollar fatet, har ikke bensinprisene falt tilsvarende. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Bensinprisene sank gjennomsnittlig 4,4 prosent etter sommeren, selv om oljeprisen sank 15 prosent fra juli til august, ifølge Aftenposten.

Bli bensinrapportør for DinSide

Rune Kongstein, oljemegler i Norwegian Oil Trading, tror at bensinprisen kan falle ytterligere fremover.

- Markedsprisene tilsier at pumpeprisene skal ned på sikt, sier Kongstein til Aftenposten.

Les også: Vi kjøpte 8,4 prosent mindre bensin og olje-

Økonomene tror på høyere priser


Bensinprisene vil holde seg høye, mente ekspertene i august. Dette til tross for at oljeprisen hadde sunket med en pen slump den siste måneden.

Les hele saken: Bensinen har ikke nådd høyeste pris

- Så lenge oljeprisen ligger over 60 dollar per fat, er den høy, sa Rögnvaldur Hannesson, professor på Norges Handelshøgskole, til DinSide i august.

Mange av Opec-landene er i kraftig utvikling, og så lenge ikke denne utviklingen stopper opp vil oljeprisen være høy, sa Hannesson til DinSide i august. Han trodde at oljeprisen ville holde seg høy fremover, og at vi nok ikke hadde sett taket på oljeprisene.

- At oljeprisen har steget, har jo også en sammenheng med at dollaren har vært svak. I det siste har dollaren begynt å styrke seg, og da ser vi jo at prisene synker, sa Hannesson.

 • Her finner du oppdaterte bensinpriser hver dag
 • Her finner du oppdaterte dieselpriser hver dag
 • Mye avgifter og moms

  Til tross for at oljeprisen har sunket fra 150 til 100 dollar fatet, har ikke bensinprisene falt tilsvarende. Hvorfor?

  - Det har sammenheng med at bensinprisen består av et komponent som er internasjonal oljepris, en komponent som er valuta, og i tillegg har bensinprisen i Norge en stor komponent som er avgifter og moms, sier Eirik Hauge, assisterende informasjonsdirektør i Esso Norge, til Aftenpostens papirutgave.

  Vi har fortsatt mye igjen av lønna når bensinen er betalt

  Bensinprisen er dessuten bygd opp av kroner per liter, internasjonal produktpris (4,09 kr), bruttoavanse til oljeselskap og bensinstasjon (1,20 kr), bensinavgift til staten (4,28 kr), merverdiavgift til staten (0,82 kr), CO2-avgift til staten (2,60 kr), da til sammen 12,99 kroner.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer