Om intervju & ansettelse

Husk at praktikanten på mange måter blir en del av familien. Det gjelder derfor å forberede seg skikkelig før du innkaller kandidatene på intervju.

Publisert
Sist oppdatert

Spør alltid etter referanser, og kontroller dem.

Du må også lage en skriftlig arbeidsavtale. Avtalen skal beskrive arbeidstiden, lønnsbetingelsene og ikke minst arbeidsoppgavene. Dere kan selvfølgelig avtale at praktikanten innimellom skal utføre ekstraoppgaver, for eksempel sitte barnevakt på kveldstid, men da må du også huske på at du må betale ekstra for det. De praktikantene vi har hatt kontakt med har jobbet rundt 40 timer i uka. Alt ut over dette skal gi ekstrabetaling. 7791"> Trykk her for å se hva du er nødt til å ha med i en arbeidsavtale.

En fornøyd praktikant er en god praktikant

Du skal ikke lete lenge i norske aviser før du finner skrekkhistorier om praktikanter som blir utnyttet. Ikke fall for fristelsen. Hold deg innen rimelighetens grenser. Det er ikke meningen at dere skal ansette en slave. Gi praktikanten en arbeidsavtale som dekker begges interesse. Dessverre er det vanlig med svart betaling for praktikanter, noe som ofte gjør at praktikantene blir rundlurt. Blir praktikanten og vertsfamilien uenige kan det fort ende med at praktikanten blir kastet på dør, uten betaling. 12 til 14 timers arbeidsdager med ansvar for tre småbarn, rengjøring og matlaging er selvfølgelig helt uakseptabelt, men blir dessverre en bitter realitet for noen praktikanter. Et annen gjenganger som ofte slås opp stort i media, er kummerlige boforhold. Et lite og kaldt kjellerrom uten vindu er verken lovlig, eller egnet som praktikanthybel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer