Om kofferten blir borte...

Hvor mye dekker de ulike reiseforsikringene om bagasjen din blir stjålet eller forsinket på reise?

Mange mister kofferten på tur, men ikke mist verdien. Reiseforsikringen kan hjelpe. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com. Foto: Colourbox
Mange mister kofferten på tur, men ikke mist verdien. Reiseforsikringen kan hjelpe. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut på reise i sommerferien?

Ifølge Forbrukerrådet blir én av ti nordmenn ranet på reise. Dessverre er det heller ikke uvanlig at flyselskapene "roter bort" innsjekket bagasje. Derfor er det viktig å forsikre reisegodset sitt best mulig.

Kontroll på kollien? Slik unngår du bagasjetull

Betale 0, litt eller mye mer?

De fleste forsikringene vi har sjekket gir tilnærmet lik dekning av tapt bagasje, både i form av umiddelbar nødhjelp og erstatningsbeløp i etterkant. Men prisene varierer fra nesten ingenting (for enkelte kunder) til 1.300 kroner i året.

Sammenligning lønner seg

Selskapene som tilbyr reiseforsikring er mange. I tillegg tilbyr mange av selskapene flere ulike typer reiseforsikring, og på toppen av det hele varierer prisene avhengig av hvem du er. Ofte får man for eksempel billigere reiseforsikring om man allerede har, eller også kjøper, andre forsikringer av samme selskap.

Dyrt å miste supermodells bagasje

DinSide råder deg til å bruke litt tid på å ringe rundt og forhøre deg om de ulike reiseforsikringene. På den måten kan du finne den som er best og mest lønnsom for deg. At det kan lønne seg, viser ringerunden som DinSide har gjort, og som du kan se resultatet av nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer