Om kofferten blir borte...

Hvor mye dekker de ulike reiseforsikringene om bagasjen din blir stjålet eller forsinket på reise?

Mange mister kofferten på tur, men ikke mist verdien. Reiseforsikringen kan hjelpe. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com. Foto: Colourbox
Mange mister kofferten på tur, men ikke mist verdien. Reiseforsikringen kan hjelpe. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut på reise i sommerferien?

Ifølge Forbrukerrådet blir én av ti nordmenn ranet på reise. Dessverre er det heller ikke uvanlig at flyselskapene "roter bort" innsjekket bagasje. Derfor er det viktig å forsikre reisegodset sitt best mulig.

Kontroll på kollien? Slik unngår du bagasjetull

Betale 0, litt eller mye mer?

De fleste forsikringene vi har sjekket gir tilnærmet lik dekning av tapt bagasje, både i form av umiddelbar nødhjelp og erstatningsbeløp i etterkant. Men prisene varierer fra nesten ingenting (for enkelte kunder) til 1.300 kroner i året.

Sammenligning lønner seg

Selskapene som tilbyr reiseforsikring er mange. I tillegg tilbyr mange av selskapene flere ulike typer reiseforsikring, og på toppen av det hele varierer prisene avhengig av hvem du er. Ofte får man for eksempel billigere reiseforsikring om man allerede har, eller også kjøper, andre forsikringer av samme selskap.

Dyrt å miste supermodells bagasje

DinSide råder deg til å bruke litt tid på å ringe rundt og forhøre deg om de ulike reiseforsikringene. På den måten kan du finne den som er best og mest lønnsom for deg. At det kan lønne seg, viser ringerunden som DinSide har gjort, og som du kan se resultatet av nedenfor.

I tillegg til pris, er det lurt å vurdere hvor tilgjengelig selskapet du tegner reiseforsikring hos er. Det er en stor fordel om du enkelt får tak i representanter fra selskapet på så mange steder i verden som mulig. Videre bør man vurdere dekningsgraden. Vet du for eksempel at du kun reiser innenfor Europa, er det unødvendig å betale for hele verden.

Prissjekk

Jeg spurte ulike selskaper hva en helårs reiseforsikring for hele verden ville kostet meg, og hvor mye jeg ville fått i erstatning ved forsinket eller stjålet bagasje. Det viste seg at DnB NORs reiseforsikring er det billigste og beste alternativet for meg - fordi jeg er programkunde der. Men det betyr ikke nødvendigvis at DnB NORs reiseforsikring er den beste for deg.

Sjekk resultatet av journalistens lille "tapt reisebagasje-test" her:

Europeiske reiseforsikring (If):

- Prisen er 1.215 kroner i året.

- Dekker tapt reisegods med inntil 25.000 kroner.

- Er reisegodset forsinket mer enn fire timer, refunderes nødvendige og dokumenterte utgifter til klær og toalettsaker med inntil 2.500 kroner. Dette gjelder imidlertid ikke ved hjemreise eller etter hjemkomst.

Gjensidige reiseforsikring:

- Prisen er 917 kroner i året.

- Dekker tapt reisegods med inntil 25.000 kroner.

- Er reisgodset forsinket mer enn fire timer, refunderes nødvendige og dokumenterte utgifter til klær og toalettsaker med inntil 2.500 kroner. Dette gjelder imidlertid ikke ved hjemreise eller etter hjemkomst.

Vesta reiseforsikring:

Vesta tilbyr ulike typer reiseforsikring. Vi sjekket typen ReiseEKSTRA.

- Prisen er 1.300 kroner i året.

- Dekker tapt reisegods med inntil 25.000 kroner.

- Er reisgodset forsinket mer enn fire timer, refunderes nødvendige og dokumenterte utgifter til klær og toalettsaker med inntil 2.500 kroner. Dette gjelder imidlertid ikke ved hjemreise eller etter hjemkomst.

Terra reiseforsikring:

- Prisen er 715 kroner i året.

- Dekker tapt reisegods med inntil 25.000 kroner per person. Men vær oppmerksom på at Terra trekker fra en egenandel på 500 kroner i erstatningsoppgjøret!

- Er bagasjen forsinket mer enn fire timer ved ankomst, dekkes nødvendige utgifter med inntil 2.500 kroner per person.

DnB NOR reiseforsikring:

- Selve forsikringen koster ingenting, så sant reisen er betalt med et kort som er tilknyttet kundeprogrammet.

- Dekker tapt reisegods med inntil 20.000 kroner.

- Er reisegodset forsinket erstattes nødvendige utlegg med inntil 500 kroner per person per døgn, i inntil tre døgn.

Gouda reiseforsikring

Gouda tilbyr ulike typer reiseforsikring. Vi sjekket typene Standard og Super.

- Prisen for Standard er 1.040 kroner i året og prisen for Super er 1.150 kroner i året.

- Med Standard dekkes tapt reisegods med inntil 25.000 kroner, og med Super får man dekket inntil 30.000 kroner.

- Begge refunderer inntil 2.000 kroner til nødvendige ting når bagasjen er over fire timer forsinket.

Sparebank1 reiseforsikring:

Vi sjekket typene Standard og Topp.

- Prisen for Standard er 866 kroner i året, og prisen for Topp er 1.211 kroner i året.

- Med Standard dekkes tapt reisegods med inntil 15.000 kroner, mens Topp dekker inntil 30.000 kroner.

- Er bagasjen forsinket mer enn fire timer ved ankomst, dekkes inntil 2.500 kroner per person til nødvendige utgifter.

Lurt å få reiseforsikringen på kortet?

Reisegodsforsikring

Når man kjøper en reiseforsikring i Norge, kjøper man som regel et produkt som er sammensatt av flere enkeltforsikringer. En reiseforsikring bør inneholde reiseulykkesforsikring, reisesykeforsikring, reiseansvarsforsikring, forsinkelsesforsikring og reisegodsforsikring.

Sistnevnte forsikring skal dekke skade på, eller tap av, bagasje/reisegods. Dette omfatter for eksempel bortkommet bagasje i forbindelse med transport, samt tyveri og ran av bagasje/reisegods som du har oppbevart forsvarlig sikret. Bagasje og reisegods som du mister eller glemmer igjen et sted, erstattes vanligvis ikke.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer