Det er fisk til middag. Hva sier du? «Jippi!» eller «I dag igjen »?
Les også: Maten du ikke bør droppe
Klarer vi oss uten fisk?
For mange er nok svaret det siste.
Siden kroppen lager begrensede mengder med omega-3 selv, er du nødt til å tilføre fettsyrene via maten du spiser. Ifølge Mattilsynet bør omega 3-fettsyrer stå for 0,5 prosent av energiinntaket vårt hver dag.
Den beste kilden til de gunstige fettsyrene er utvilsomt feit fisk. Men hva med folk som ikke liker laks, makrell og sild?
Det finnes jo andre matvarer med omega 3, som linfrø, valnøtter, egg, rødt kjøtt, grønne grønnsaker, bær og planteoljer. Og nå får du også kjøpt produkter med tilsatt omega 3 i butikken.
Lever vi i en tid hvor det er mulig å droppe fisken, og likevel få i oss nok av det hjertegunstige fettet?
Les også: Spis med hjertet
Ekspertenes svar
Ifølge Bjarne Østerud, professor i biokjemi ved Universitetet i Tromsø, kan ikke fettsyrene komme fra hvilken som helst kilde.
Det finnes nemlig flere typer omega 3 og det er ikke alle som er like gode.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger