Omega 3-fettsyrer fra feit fisk som laks, makrell og sild er bra for kroppen. Det kan redusere risikoen for hjertesykdommer, i tillegg er det godt for ledd og immunforsvaret.
Les også dagens artikkel om de to viktigste helseeffektene av tran.
Men ønsker du å høste disse helsegevinstene, kan du ikke spise det sammen med hva som helst, ifølge Videnskab.dk.
Fiskeoljer mister nemlig sine gode egenskaper hvis de inntas sammen med sukker. De blir også langt mer fetende, viser en ny dansk-norsk laboratoriestudie.
Les også:Omega 3 - mulig uten fisk?Omega 3 forlenger livetDerfor trenger du tran
Overrasket forskerne
Resultatene overrasket forskerne fra Københavns universitet og Nasjonalt Institutt for Ernærings- og Sjømatforskning (NIFES) i Norge.
De så at fiskeoljer gjorde mus og rotter fete hvis de åt det sammen med en god porsjon sukker.
- Vi hadde ikke forventet at fiskeoljene skulle være fedmeframkallende, sier forsker Karsten Kristiansen, professor i molekylærbiologi ved Københavns Universitet, til videnskab.dk.
- Men det ser ut til at de gunstige effektene til fiskeolje blir påvirket av hvor mye karbohydrater du inntar ved siden av.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger