Omega 3 + sukker = ingen effekt

Hvis du spiser omega 3 sammen med sukkerholdig mat mister fiskeoljen effekten. Oljene blir også mer fetede.

GJØR SUNT USUNT: De gunstige helseeffektene av fiskeolje forsvinner hvis du tar det sammen med sukker. Foto: Colourbox.com
GJØR SUNT USUNT: De gunstige helseeffektene av fiskeolje forsvinner hvis du tar det sammen med sukker. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omega 3-fettsyrer fra feit fisk som laks, makrell og sild er bra for kroppen. Det kan redusere risikoen for hjertesykdommer, i tillegg er det godt for ledd og immunforsvaret.

Les også dagens artikkel om de to viktigste helseeffektene av tran.

Men ønsker du å høste disse helsegevinstene, kan du ikke spise det sammen med hva som helst, ifølge Videnskab.dk.

Fiskeoljer mister nemlig sine gode egenskaper hvis de inntas sammen med sukker. De blir også langt mer fetende, viser en ny dansk-norsk laboratoriestudie.

Les også:Omega 3 - mulig uten fisk?Omega 3 forlenger livetDerfor trenger du tran

Overrasket forskerne

Resultatene overrasket forskerne fra Københavns universitet og Nasjonalt Institutt for Ernærings- og Sjømatforskning (NIFES) i Norge.

De så at fiskeoljer gjorde mus og rotter fete hvis de åt det sammen med en god porsjon sukker.

- Vi hadde ikke forventet at fiskeoljene skulle være fedmeframkallende, sier forsker Karsten Kristiansen, professor i molekylærbiologi ved Københavns Universitet, til videnskab.dk.

- Men det ser ut til at de gunstige effektene til fiskeolje blir påvirket av hvor mye karbohydrater du inntar ved siden av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer