Omega-3 hjelper hjernen

Publisert
Sist oppdatert

Omega-3 hjelper hjernenOmega-3 fettsyrer er allerede applaudert av hjertespesialister for å beskytte hjertet. Nå tyder forskning på at de også kan hjelpe hjernen.

Omega-3 fettsyrene finnes naturlig i fisk, nøtter og avokado, og blir solgt i hundrevis av kosttilskudd. Stadig oftere blir omega-3 også lagt til i brød, melkeprodukter, margarin, barnemat og frokostblandinger.

I mange år har hjertespesialister fremhevet den gode effekten fettsyrene har på hjerten, og nå tar også psykiatere en nærmere kikk.

Omega-3 er av noen døpt ”glad”-fettsyrene, og det blir forsket på effekten de har på depresjoner, bipolaritet og fødselsdepresjoner. Tidligere i år satt American Psychiatric Association sammen en komité som skal gå gjennom forskningsresultater og komme med en anbefaling for bruken av omega-3.

Håpet er at omega-3 fettsyrer kan være til hjelp for å fylle vakuumet i behandlingen av mentale plager - opp til 30 prosent av pasienter som blir behandlet for depresjoner, for eksempel, mener tradisjonell medisinering ikke holder til å kontrollere symptomene.

Ideen om at man kan bruke omega-3 fettsyrer til behandling av depresjoner fikk Joseph R. Hibbeln i et anatomi-laboratorium i 1984.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer