Omega-3 mot vonde ledd

Et daglig tilskudd av norsk fiskeolje med omega-3 kan hjelpe mot smerter i rygg og nakke, viser en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

De sunne fettsyrene i fisk og planter kan hjelpe mot mange forskjellige helseplager.

Nå viser en amerikansk undersøkelse at norske fiskeoljer kan hjelpe mot smerter i rygg og nakke som er forårsaket av leddgikt.

Norske fiskeoljerUndersøkelsen omfatter 125 mennesker med nakke- og ryggsmerter som fikk et daglig tilskudd av to kapsler med en konsentrert fiskeolje.

Etter gjennomsnittlig 75 dager med kosttilskuddet oppga hele 80 prosent av brukerne at de var fornøyde med behandlingen. 3 av 5 pasienter hadde kuttet ut smertestillende piller og like mange mente at de hadde mindre smerter enn før behandlingen begynte.

Omega-3 tilskuddet som er produsert av Nordic Naturals inneholder rene norske fiskeoljer med en høy andel EPA-fettsyrer.

- Vi mener at resultatene i denne undersøkelsen er en viktig start på veien mot å finne ut om omega-3 fettsyrer kan bli en behandling mot kroniske ryggsmerter, sier forskningsleder Joseph Maroon i en pressemelding.

Sunt med tranFiskeoljer med de sunne omega-3 fettsyrene kan utvinnes av flere typer fet fisk. Den tradisjonelle tranen av torskelever fremstilles på en annen måte, men inneholder også store mengder av de samme sunne fettsyrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer