Omega-3 viktig for barnets utvikling

Forskning tyder på at gravide som øker inntaket av omega-3 fettsyrer kan gi barna sine en bedre start.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere er det bevist at å øke inntaket av omega-3 fettsyrer kan gi en rekke helsefordeler, og barn som har mye omega-3 i kostholdet ser ut til å utvikle seg raskere enn barn som ikke har det.

Nå viser ny forskning at det samme er tilfellet med barn av mødre som har et kosthold med mye av fettsyrene.

Forskere har funnet ut at barn født av mødre med et høyere nivå av omega-3 fettsyren DHA i blodet ved fødselen er mer oppmerksomme godt inn i sitt andre leveår. I løpet av de første seks månedene lå babyene to måneder foran barn født av mødre med lavere DHA-nivåer i blodet ved fødselen.

- Oppmerksomhet blir sett på som viktig, men er ikke den eneste delen av intelligens for unge barn, sier forsker John Colombo til den amerikanske helsenettsiden WebMD.

- Disse resultatene bekrefter at DHA spiller en viktig rolle i utviklingen av hjernen, sier han.

DHA er viktig for en hjerne i utvikling, og den trenger mye av fettsyrene i løpet av de to første leveårene. Sammenlignet med resten av kroppen inneholder hjernen og nervesystemet svært høye nivåer av DHA, men akkurat hva det gjør i hjernen er ikke kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer