Reklame i postkassen

Omgår regelverket

Du har kanskje et klistermerke på postkassen for å unngå uadressert reklame, men så får du plutselig adressert reklame. Er dette lovlig?

PERSONLIG REKLAME: Denne rabattkupongen dumpet nylig ned i postkassa til undertegnede journalist. Les saken for å finne ut om dette er innafor lovverket når postkassen er merket med at reklame er uønsket. Foto: Eilin Lindvoll
PERSONLIG REKLAME: Denne rabattkupongen dumpet nylig ned i postkassa til undertegnede journalist. Les saken for å finne ut om dette er innafor lovverket når postkassen er merket med at reklame er uønsket. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Uadressert reklame, nei takk» er et vanlig merke på norske postkasser.

Ved å ha et slikt klistermerke på postkassa, unngår du både gratisaviser og uadressert reklame.

Men hva om reklamen er adressert?

Klistermerket stopper ikke all reklame

Nylig fikk nemlig undertegnede journalist en rabattkupong fra Hello Fresh i postkassa. Hun har ikke vært i kontakt med denne matleveringstjenesten på noen som helst måte, så kupongen kom helt uoppfordret og tilfeldig.

Reklamen fikk innpass i postkassa fordi den var adressert, for klistermerket takker riktignok kun nei til uadressert reklame.

Lenger ned i saken kan du lese Hello Freshs svar på hvordan de velger hvem de sender adressert reklame til.

- Du må reservere deg mot adressert reklame i Brønnøysundregisterene, forklarer jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet overfor DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer