Onaner og vær glad

Publisert
Sist oppdatert

Onaner og vær glad
Det er ikke måte på hvor ille det kan gå med den som onanererer. Men tiden er over for skrekkbilder av sinnnsykdom og hår i hendene. Visste du for eksempel at onani kan forebygge kreft i prostata?

Du vil bli blind, du vil få hår i hendene, utvikle galskap - det vil i det hele tatt gå deg ille om du onanerer! Slik har onanien vært sett på fra «vitenskapelig» hold. Rett nok hører disse forestillingene hjemme i fortiden, men enda ser vi at fortiden ikke er fullstendig glemt. Det finnes det dem som mener at onani er skadelig, det finnes mange som onanerer med mer skam enn fornøyelse, og endelig finnes det dem som lar det hele være, fordi de enda tror på dem som bare synser uten å vite.

Forebygger kreft i prostata
De fleste av oss tror ikke lenger på redselshistoriene, vi nyter onanien, og enda bedre: Vitenskapen støtter mannlige onanister. Å tilfredstille seg selv kan forebygge den mest vanlige form for kreft hos menn, nemlig prostata kreften.

En australsk forskergruppe ledet av Graham Giles ved «The Cancer Council Victoria» i Melbourne spurte 1079 menn med prostatakreft om deres seksualvaner. Svarene ble sammenliknet med svar fra 1259 friske menn i samme alder. Konklusjonen ble at dess flere sædutløsninger menn har i alderen 20-50 år, dess mindre sannsynlig er det at en utvikler denne kreftformen.(Det betyr selvsagt ikke at utløsnings tiden er over etter fylte 50!)

Aller best går det med unge og ivrige onanister. De mennene som i tyve års alderen hadde hatt utløsning mer enn fem ganger uken, hadde bare en tredel så stor sjanse for å få aggressive former for prostata kreft i eldre år.

Onani eller samleie
Det interessante med denne studien er at man har vært opptatte av antallet utløsninger, ikke antallet partnere, noe som har vært vanligere i tidligere studier, og som har gitt andre resultater. Det virker da også logisk at det er antallet utløsninger som teller, ikke hvor sæden måtte ta veien etter at utløsningen har funnet sted.

Giles aksepterer muligheten for at de undersøkte mennene kan ha løyet om sine seksualvaner, men han betviler at spørsmål om antall utløsninger skulle inspirere til «skryt» i samme grad som spørsmål om antall partnere.

Onaner med glede
Hva er det så som gjør det, kan vi undres? Hva ligger den beskyttende virkningen i?Forskerne tror at opphopning av sædvæske i prostata kjertelen bidrar til at kjertelvevet blir mer utsatt for kreftfremkallende stoffer av forskjellig slag. Man tenker seg at dess mer kanalene spyles, dess mindre stoffer blir det liggende der som kan irritere og skade.

Derfor menn: Gå til utløsningen med iver, trygghet og glede, hva enten produktet faller i en kjær hule eller ender opp et sted i moder jord.

Esben Esther

Mozon 08.08.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer