Onaner og vær glad

Publisert
Sist oppdatert

Onaner og vær gladDet er ikke måte på hvor ille det kan gå med den som onanererer. Men tiden er over for skrekkbilder av sinnnsykdom og hår i hendene. Visste du for eksempel at onani kan forebygge kreft i prostata?

Du vil bli blind, du vil få hår i hendene, utvikle galskap - det vil i det hele tatt gå deg ille om du onanerer! Slik har onanien vært sett på fra «vitenskapelig» hold. Rett nok hører disse forestillingene hjemme i fortiden, men enda ser vi at fortiden ikke er fullstendig glemt. Det finnes det dem som mener at onani er skadelig, det finnes mange som onanerer med mer skam enn fornøyelse, og endelig finnes det dem som lar det hele være, fordi de enda tror på dem som bare synser uten å vite.

Forebygger kreft i prostataDe fleste av oss tror ikke lenger på redselshistoriene, vi nyter onanien, og enda bedre: Vitenskapen støtter mannlige onanister. Å tilfredstille seg selv kan forebygge den mest vanlige form for kreft hos menn, nemlig prostata kreften.

En australsk forskergruppe ledet av Graham Giles ved «The Cancer Council Victoria» i Melbourne spurte 1079 menn med prostatakreft om deres seksualvaner. Svarene ble sammenliknet med svar fra 1259 friske menn i samme alder. Konklusjonen ble at dess flere sædutløsninger menn har i alderen 20-50 år, dess mindre sannsynlig er det at en utvikler denne kreftformen.(Det betyr selvsagt ikke at utløsnings tiden er over etter fylte 50!)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer