Onkel Skrue er ikke rikest lenger

Finanskrisen har nådd Andeby.

Onkel Skrue er verdens nest rikeste fiktive figur. Foto: Disney
Onkel Skrue er verdens nest rikeste fiktive figur. Foto: Disney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år rangerer det anerkjente finansmagasinet Forbes verdens rikeste fiktive figurer. I 2007 tronet verdens rikeste and, Skrue McDuck, på toppen av listen.

I 2008 måtte Onkel Skrue se seg slått av en annen styrtrik onkel. I den ferske listen fra Forbes blir nemlig Onkel Sam utnevnt til verdens rikeste fiktive person.

QUIZ: Gjett hvem som er rikest

Onkel Sam brukes som oftest som en betegnelse på og personifisering av landet USA. De fleste vil nok kjenne igjen Sam fra den klassiske krigspropagandaen fra det amerikanske forsvaret fra første halvdel av 1900-tallet.

Onkel Sam roses av Forbes for sin strategi i å kjøpe opp selskaper på randen av konkurs. Hans beste investering er riktignok kjøpet av The United States Mint, som produserer amerikanske dollar. Da er det ikke så rart denne onkelen er rikest i verden, når han har trykke sine egne penger?Kalkulator: Finn ut når du blir millionær

Store endringer

Det er kanskje litt underlig at det er nettopp Uncle Sam som står øverst på rikinglisten, etter at landet har blitt slått både gul og blå i finanskrisen denne høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer