OnlineOpplysningen.no etterforskes for bedrageri

50-60 virksomheter har anmeldt selskapet bak selskapet, som Dinside satte søkelyset på allerede i fjor.

FAKTURA ELLER TILBUD? Selskapet som sender ut OnlineOpplysningen.nos tilbud i fakturaform er under etterforskning.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FAKTURA ELLER TILBUD? Selskapet som sender ut OnlineOpplysningen.nos tilbud i fakturaform er under etterforskning. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har flere ganger advart mot tilbud i fakturaform fra en rekke hold, og i 2015 omtalte vi tjenesten OnlineOpplysningen.no, som opererer på nettopp denne måten.

Nå melder Øst politidistrikt at de starter en etterforskning av selskapet som står bak Onlineopplysningen.no.

Utsatt for svindel? Her er de vanligste svindelmetodene

50-60 anmeldelser

Da Dinside omtalte selskapet i fjor, sendte de ut det som ser ut som en faktura pålydende 6.225 kroner for å annonsere på deres sider.

Øyvind Waardal, support- og informasjonsansvarlig i Trygg Handel, uttalte den gang at de opplevde at alle typer bedrifter, både små og store, mottok disse henvendelsene, deriblant fra OnlineOpplysningen.no.

Øst politidistrikt varsler i en pressemelding at de har igangsatt etterforskning etter at en rekke virksomheter har anmeldt selskapet for bedrageri eller forsøk på bedrageri. Ifølge politiadvokat Tor Anders Persen, leder for øko- og miljøteamet i Øst politidistrikt, er det snakk om enkeltstående anmeldelser fra 50-60 virksomheter på landsbasis som har anmeldt selskapet for forsøk på bedrageri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.