Onsdager begås flest selvmord

Stress på jobben kan være årsaken. Det mener i alle fall amerikanske forskere.

Rundt 550 personer begår hvert år selvmord i Norge. Foto: Colourbox.com
Rundt 550 personer begår hvert år selvmord i Norge. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge kjente sangtekster er det mandag som er den tunge og triste dagen, men en ny studie viser noe helt annet. For her kommer det fram at for mange er onsdag ukens tøffeste og mørkeste dag.

Forskerne har funnet ut at det er større risiko for at personer begår selvmord i midten av uken enn i begynnelsen eller slutten. De refererer til tall som viser at 25 prosent av selvmord skjer på onsdager, mens 14 prosent skjer på mandager eller lørdager – som er dagene som har den nest høyeste forekomsten av selvmord. Og det er 99 prosent mer sannsynlig at noen begår selvmord på en onsdag enn en søndag.

Lenger ned kan du lese hva norsk ekspert synes om resultatene: – Vi er lite opptatt av denne typen studier.

Studien viser også at hvis man kommer seg gjennom onsdagen, halveres risikoen for at man får lyst til å ende livet. Det er fordi torsdager har den laveste selvmordsraten med bare 11 prosent, ifølge MSNBC.

- Alle snakker om blåmandag. Men nyere data viser at det er midten av uken som er problemet, sier studieleder og professor i sosiologi Augustine J. Kposowa ved University of California.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer