Ønsker høyere avgifter på alkohol og tobakk

Mange nordmenn ser ut til å akseptere høye skatter og avgifter, viser ny undersøkelse.

Henholdsvis 58 og 67 prosent mener avgiftene på alkohol og tobakk er passe eller bør økes. Det viser en ny, landsdekkende undersøkelse utarbeidet av Synovate for Skattebetalerforeningen. Foto: Colourbox.com
Henholdsvis 58 og 67 prosent mener avgiftene på alkohol og tobakk er passe eller bør økes. Det viser en ny, landsdekkende undersøkelse utarbeidet av Synovate for Skattebetalerforeningen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn flest er ikke så negative til skattenivået i landet som en kanskje skulle tro. Det viser en ny, landsdekkende undersøkelse utarbeidet av Synovate for Skattebetalerforeningen.

Hele 61 prosent synes den vanlige inntektskatten ligger på et passe nivå, eller bør økes. Bare 36 prosent synes skattenivået på normal inntekt er for høyt. Også når det gjelder toppskatt er det flere som sier det er greit å betale dagens skatt eller mer, enn å betale mindre toppskatt.

Så mye må du betale i skatt i år

Greit med dyr tobakk og alkohol?

Mange drar over grensen for å hamstre billig tobakk og alkohol, men ser samtidig ut til å akseptere avgiftsnivåene på disse varene i Norge.

Undersøkelsen avdekker nemlig at 67 prosent av de spurte synes tobakksavgiften er passe eller for lav, mens 58 prosent synes alkoholavgiften bør holdes på dagens nivå, eller oppjusteres.

- Folk innser at røyking er helseskadelig, og synes avgiftene er en grei måte for staten å dekke de skadevirkningene dette representerer. Alkoholavgifter er også mer akseptert, og det ser ut som om at folk synes det er viktig å ha noe som begrenser alkoholforbruket, sier daglig leder Jon H. Stordrange i Skattebetalerforeningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer