Operatørlås gir billigere mobil

Både Telenor og NetCom er motstandere av at operatørlåsen brytes.

Esben Tuman-Johnsen
Ass. informasjonssjef Telenor Mobil
Esben Tuman-Johnsen
Ass. informasjonssjef Telenor Mobil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi i Telenor Mobil har selvsagt kjent til denne tjenesten i lang tid, sier Esben Tuman Johnsen, ass. informasjonssjef i Telenor Mobil, til DinSide. Og vårt syn er klart: Vi tar avstand fra slike kodeknekkere.

Det er imidlertid viktig å påpeke at vi aldri har oppfordret Telenoransatte til å bruke denne tjenesten, vi har faktisk poengtert at den ikke skal brukes.

Men hva med påstanden til Unlock.no om at Telenor-ansatte har lastet ned utallige koder?

- Det kjenner jeg ikke til, men vi har nå uansett lagt inn en sperre i vårt system som gjør at våre ansatte ikke lenger kommer inn på denne siden.

Ingen operatørlås = dyrere telefoner

- Husk også hva som er bakgrunnen for operatørlåsen, sier Tuman Johnsen. En telefon som er utstyrt med operatørlås er billigere å kjøpe for deg som kunde, fordi vi har subsidiert den - mot at du som kunde skal ringe via Telenor.

- Vi kan godt fjerne alle operatørlåsene. Men i bunn og grunn vil det slå tilbake på kundene i og med at telefonene vil bli langt dyrere i innkjøp. Akkurat det tror jeg ingen er interessert i, avslutter Tuman Johnsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.