Strømprisen

Opp 50 prosent i morgen

Etter et par dager med litt lavere priser, gjør den igjen et byks på torsdag.

BLIR DYRERE: Fra onsdag til torsdag økes strømprisene med drøye 50 prosent i Sør-Norge.
BLIR DYRERE: Fra onsdag til torsdag økes strømprisene med drøye 50 prosent i Sør-Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag var det prisrekord på strøm i Sør-Norge, der spotprisen for en kilowattime i snitt var 321 øre gjennom hele døgnet, inkludert moms, men uten avgifter og nettleie.

Tirsdag og onsdag var denne prisen omtrentlig halvert (henholdsvis 172 og 151), men torsdag gjør den nok et byks oppover, til 237 øre i snitt gjennom døgnet for Sør-Norge og 189 øre i de nordlige regionene, viser tall fra Nordpool. For Sør-Norge betyr det at strømmen er drøye 50 prosent høyere på torsdag enn på onsdag.

HUSK DETTE: Dersom du ikke regelmessig renses filterne på varmepumpa, kan strømregninga bli mye dyrere enn først tenkt. Video: Celina Stamper Vis mer

Prisen stiger jevnt og trutt fra morgenen av og når sitt høyeste i timen fra 17-18 i Sør-Norge, der kWt-prisen ligger på 430 øre. Medregnet avgifter og nettleie må du den timen belage deg på å betale 476 øre kilowattimen, eller da typisk 38 kroner for en ti minutters dusj (uten sparehode), inkludert vann- og avløpsavgift.

Klarer du deg med fem minutter og har sparedusj, slipper du unna med en snau tier.

I nord er det timen fra 16-17 som er den dyreste, med kWt-pris på 384 øre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer