Oppdater forsikringssummen

Det hjelper fint lite å ha kvitteringer på varer for 850.000 kroner, om du ikke har gjort noe med summen du er forsikret for siden du var student en gang på nittitallet.

Publisert
Sist oppdatert

Indeksreguleres

Ifølge produktutviklingssjef i Gjensidige Forsikring, Kirsten Bang, indeksreguleres forsikringssummen hvert år. Det vil si at om du er forsikret for 500.000 i år, vil denne summen øke med x antall prosent, som gis av den generelle prisstigningen i samfunnet.

Dette er ikke fordi tingene dine nødvendigvis blir mer verdt, men fordi det vil koste mer å erstatte dem med nye.

Det reguleringen imidlertid ikke tar høyde for, er nye innkjøp. Det er klart at en "fattig student" eller andre som ikke har så mye å rutte med, ikke nødvendigvis går til de store innkjøpene i løpet av et år, men det blir fort noen titusener.

Du bør altså sette av litt tid til å tenke gjennom årets nyanskaffelser før du betaler forsikringen din. Januar er en fin tid - da husker du kanskje også hva du fikk til jul.

- En bør jevnlig tenke over summen en er forsikret for, sier Bang. - For noen er det aktuelt å gjøre årlig. Totalsummen øker fort med 100.000 på ett år.

Undervurderer du summen vil du ikke få erstattet alt som eventuelt går tapt. Samtidig er det viktig å ikke overvurdere summen heller. Selv om det ikke utgjør de store beløpene hvert år, er det fremdeles dumt å betale for mye!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer