Oppdatert lærebok i akupunktur

Siden utgivelsen av Lærebok i akupunktur i 1991, har det skjedd en rivende utvikling på feltet. Nå er grunnboken i faget oppdatert.

Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert lærebok i akupunktur
Siden utgivelsen av Lærebok i akupunktur i 1991, har det skjedd en rivende utvikling på feltet. Nå er grunnboken i faget oppdatert.

Akupunktur er nå en mer akseptert behandlingsform, og stadig flere leger og andre helsearbeidere benytter akupunktur på linje med andre metoder.

Boken har to siktemål: For det første gir den en innføring i akupunktur, både i den naturvitenskaplige forskningen og hva den i dag kan si om akupunktur, og i den tradisjonelle kinesiske akupunkturens medisinske tenkning.

For det andre gir boka en praktisk-klinisk beskrivelse av muskel-skjelettlidelser og hodepine, som er skrevet slik at klinikeren lett kan slå opp og finne behandlingsforslag, skriver Universitetsforlaget i en pressemelding.

Den reviderte utgaven er gjennomgående oppdatert, og er utstyrt med nye illustrasjoner. Boka tar med utviklingen som har skjedd innen basal smerteforskning, spesielt forskningen på kroniske smertetilstander. Den klinisk forskningen på akupunktur er ajourført innenfor muskel-skjelettlidelser, hodepine, reumatiske lidelser og enkelte andre tilstander boken omhandler.

Forfatterne bak boken er Oscar Heyerdahl og Nils Lystad, som begge er leger, psykiatere, spesialister i akupunktur og blant fagets gründere i Norge.

Heyerdahl har arbeidet med akupunktur siden 1977. Han har vært formann i Norsk forening for klassisk akupunktur, Norske legers forening for akupunktur og Norsk forening for medisinsk akupunktur. Nils Lystad har arbeidet med akupunktur siden 1981, først som kommunelege og siden som allmennpraktiker.

Mozon.no, 29.09.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer