Oppdiktet utbrenthet

Utbrenthet har blitt den nye store landeplagen. Nå hevder en svensk professor at det bare er tull.

Publisert
Sist oppdatert

Helseprofessor Marcello Ferrada-Noli går sterkt ut mot de utbrente. Utbrenthet er oppdiktet, mange sykemelder seg fordi de ikke trives på jobben og legene hører for mye på slitne pasienter. Dette er noen av påstandene Ferrada-Noli kommer med, i følge den svenske avisen Aftonbladet.

Akademisk oppfinnelseHan mener at mange av de som er sykemeldte på grunn av stress bør sendes rett tilbake til jobben. Folk kan også føle seg syke på grunn av andre ting, som en dårlig sjef.. Men å gå hjemme i flere år er ingen løsning på priblemet.

- Legene skal ikke sykemelde personer som de ikke kan sette en medisinsk diagnose på, sier han til Aftonbladet.

Ferrada-Noli hevder at utbrenthet ikke er en reell sykdomstilstand, men en akademisk oppfinnelse - en motediagnose. Han sier at dersom stresset øker i samfunnet, bør også folkesykdommer gjøre det. Slik er det imidlertid ikke. På den måten konkluderer han i at det ikke finnes noen vitenskapelig sammenheng.

Flest kvinnerDet er spesielt kvinner i tjenesteposisjoner som i følge Ferrada-Noli utnytter den nye sykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer