Oppfordrer til boikott av Shell og Statoil

Vil boikotte de største kjedene for billigere bensinpriser.

Publisert
Sist oppdatert

Har du også fått denne?

E-posten som oppfordrer til boikott av Norges to største bensinstasjoner: Shell og Statoil.

Den begynner slik:

Hei.

Jag har hørt at bensinprisen om kort tid kan bli NOK 17,00.
Vil du, at bensinprisen heller skal senkes? Det er mulig!

Men man må handle NÅ! På riktig måte!

Klar, ferdig, bensinkrig! Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com
Klar, ferdig, bensinkrig! Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com Vis mer


Videre heter det at man prøvde å presse oljeselskapene i Frankrike ved å ikke kjøpe bensin på bestemte dager, men at dette ikke fungerte, fordi bensin som ikke blir kjøpt på mandag, må kjøpes på tirsdag.

Nå mener avsender at han har kommet over en idé som vil virke, og at man må slå der det gjør mest vondt: lommeboken.

Diskuter saken nederst!

Planen er å starte en priskrig, ved å boikotte de to største selskapene: Statoil og Shell. Dersom planen virker vil disse to selskapene måtte senke prisene for å få kundene tilbake, mens andre selskap vil være tvunet til å følge med.

Dersom alle som får denne mailen sender den videre til 30 personer skal man kunne nå 300 millioner mennesker, etter avsenders beregninger. (Dersom dette skulle stemme vil dessverre flesteparten ikke skjønne hva som står i e-posten, som er på svorsk. red.anm.)

Svein Ildgruben. Foto: Shell
Svein Ildgruben. Foto: Shell Vis mer


Har du ikke fått mailen, kan du laste ned presentasjonen her:

Les hele rundskrivet (pdf 151 kB)


Staten tar største delen av kaken

Ifølge informasjonssjef Svein Ildgruben i Shell går størsteparten av kaken til staten; - Hele 60 prosent av den prisen du har på pumpen i dag, er skatter og avgifter, sier Ildgruben til DinSide.

I tillegg til høye skatter og avgifter er også oljeprisen høy. Oljeprisen er høy på verdensbasis.

- Vi sitter igjen med under 1 krone per liter, delt mellom selskap og forhandler. Det må vi nesten ha for å drive forsvarlig butikk, sier Ildgruben.

Klar, ferdig, priskrig

Vi i DinSide er prinsipielt enig i at vi bør jobbe for lavere bensinpriser, men vi har en litt annen vinkling på priskrigen: I stedet for å oppfordre til boikott av bestemte kjeder, oppfordrer vi dere til å handle på den billigste. Dette har vi gjort siden vi startet i 1998.

Snittpris drivstoff, hittil i år (Trykk på kolonneoverskriften for å sortere tabellen)
KjedeSnittpris bensinSnittpris diesel
Jet11,6111,08
Smart11,6911,26
Uno-X11,8011,38
Best11,8011,69
Rema11,8411,61
1-2-311,9311,69
YX11,9611,68
Esso11,9911,65
Shell12,0111,63
Statoil12,0711,73
Uavhengige12,6412,04
Kilde: DinSides bensindesk


Våre prislister hjelper deg til å finne billigste stasjon i nærområdet. Disse oppdateres av våre bensinrapportører, som daglig rapporterer inn priser fra hele landet.

Slik kan vi sammen bidra til å presse prisene ned.

I tillegg til at våre lesere kan bruke listene til å sjekke hvor bensinen er billigst, gir det oss i DinSide Økonomi et godt statistikkgrunnlag, slik at vi kan fortelle dere for eksempel hvilken dag det lønner seg å tanke på, eller hvilke bensinkjeder som er billigst - over tid.

Tabellen til høyre viser for eksempel snittprisen på bensin på de ulike kjedene hittil i år.

De to største kjedene, Shell og Statoil, er desidert dyrest å handle bensin på, men har du dieselbil er det ikke riktig at disse er de dyreste alternativene. Riktignok er Statoil dyrest, også på diesel, tett etterfulgt av 1 - 2- 3 og Smart, mens Shell havner midt på treet.

Følg med på våre prislister:

Boikott

Vil du være med på boikotten? (Avsluttet)
Ja, jeg vil boikotte Statoil og Shell(63%) 2509
Jeg boikotter konsekvent de dyreste stasjonene(26%) 1027
Nei, jeg boikotter boikotter(11%) 447
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Her finner du billigst bensin

Her er den billigste dieselen

Bli bensinrapportør du også, vinn premie!

For at disse listene skal virke best mulig, er vi avhengige av at dere - leserne våre - hjelper oss. Så nå spør vi deg: Er det noen som rapporterer fra ditt nærområde? Registrer deg som bensinrapportør, og send inn priser.

Fremover kommer vi til å dele ut premier til de mest aktive rapportørene våre. De fem som har rapportert inn flest priser innen utgangen av juni, får gavekort på hver sin automatvask av bil på nærmeste Statoil-stasjon.

Slik deltar du:

Er du allerede registrert, er det bare å fortsette det gode arbeidet!

Ønsker du å bli bensinrapportør, registrerer du deg her:

Registrering for nye rapportører

Du velger brukernavn og passord, samt de stasjonene du vil rapportere fra, og får en egen rapportside i løpet av ett minutt. Du kan også sende bensinpriser rett inn i vår database og ut på internett ved hjelp av en sms-melding.

Du kan også rapportere via SMS etter å ha logget deg inn som rapportør. Her ser du hvordan:

SMS-rapportering

Du kan også rapportere priser via sms-meldinger fra mobiltelefonen din. Hver stasjon har en unik kode som består av to tegn. Denne koden ser du nedenfor. Du skriver en melding som begynner med "DS B" for oktan 95 eller "DS D" for diesel og sender den til 1986.

For eksempel har Jet-stasjonen i Osloveien 21 på Hønefoss koden AW. Om du kjører forbi og observerer at Jet-stasjonen tar 8,24 kroner for en liter 95 oktan, sender du meldingen DS B AW 8,24 til telefonnummer 1986. Kostnaden for meldingen avhenger av sms-prisen hos din mobilleverandør.

Vil du rapportere flere stasjoner i samme melding, så bare føy dem på: DS B AW 8,24 BM 8,31 DF 8,74 (De to siste er prisene for Essostasjonen i Røakrysset i Oslo og Essostasjonen på Vik i Hole).

Selve internettsidene oppdateres hvert 10. minutt, og da vises også de nye prisene.


Hvis du allerede er registrert som rapportør:
Innlogging til bensinprisdesken

Ingen fra Statoil har hittil hatt anledning til å kommentere, men DinSide vil oppdatere saken når de er tilgjengelig for kommentar

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer