Nav

Oppfordring: Husk dette

Nav kommer med ny oppfordring.

HUSK DETTE: Nav ber folk huske å søke om den utvidede retten til omsorgsdager. Foto: Morten Holm / NTB
HUSK DETTE: Nav ber folk huske å søke om den utvidede retten til omsorgsdager. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert

Fra 1. januar innførte Nav flere endringer i regelverket sitt.

Et av tiltakene er at retten til omsorgspenger for foreldre til barn med langvarig sykdom utvides. Som arbeidstaker får du ekstra omsorgsdager om du har et kronisk eller langvarig eller funksjonshemmet barn.

Nå kommer Nav med en oppfordring på Facebook:

- Hvis du er alene om omsorgen for barn under 12 år, må du søke om utvidet rett til sykt barn-dager (omsorgsdager). Når du er alene om omsorgen for barn kan du ha rett på dobbelt så mange omsorgsdager. Disse ekstra omsorgsdagene må du søke om, skriver Nav.

Begrepet forklares på følgende måte:

- Omsorgspenger for bruk av omsorgsdager er mest kjent som «hjemme med sykt barn-dager». Dager du må være borte fra jobb fordi barnet ditt for eksempel har omgangssyke, skriver Nav på sine nettsider.

Nå slipper man også kravet om legeerklæring for de første 3 fraværsdagene når man søker om utbetaling av sykt barn-dager direkte fra Nav.

I tillegg forsvinner flere midlertidige regler som ble innført på grunn av pandemien. Nå gjelder de vanlige reglene igjen, som du kan lese alt om her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer