Vy nettbuss og lokaltrafikk

- Oppleves som diskriminerende

Justyna Moz må betale mer enn de andre på VY-bussen fordi hun vil sitte på hele veien.

MÅ HA «DOBBELT» OPP: Justyna Moz (bildet innfelt) pendler Oslo-Sarpsborg med Vys ekspressbuss, men avkreves for en ekstra lokalbussbillett i tillegg fordi Vy-bussen ikke alltid går hele veien frem. Vy og Østfold kollektivtrafikk krever at hun har to overlappende billetter og sier hun ikke kan kombinere de to billettene, som i prinsippet gir henne gyldig billett hele veien, fordi hun noen ganger skal sitte på den samme bussen hele veien.

- Det oppleves som diskriminerende å ikke få lov til å reise med samme billett som de andre passasjerene som kommer på bussen i Moss, sier Justyna Moz til Dinside. Foto: Privat/NTB scanpix
MÅ HA «DOBBELT» OPP: Justyna Moz (bildet innfelt) pendler Oslo-Sarpsborg med Vys ekspressbuss, men avkreves for en ekstra lokalbussbillett i tillegg fordi Vy-bussen ikke alltid går hele veien frem. Vy og Østfold kollektivtrafikk krever at hun har to overlappende billetter og sier hun ikke kan kombinere de to billettene, som i prinsippet gir henne gyldig billett hele veien, fordi hun noen ganger skal sitte på den samme bussen hele veien. - Det oppleves som diskriminerende å ikke få lov til å reise med samme billett som de andre passasjerene som kommer på bussen i Moss, sier Justyna Moz til Dinside. Foto: Privat/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Justyna Moz bor i Oslo og jobber i Sarpsborg sentrum.

Ideelt sett tar hun VY-ekspressbussen, som skal gå direkte fra Oslo til Sarpsborg sentrum.

Men «ekspressbussen» fungerer også som lokalbuss og går ikke alltid hele veien fram - slik at hun i tillegg må kjøpe billett for reiser med det lokale busselskapet i Østfold.

Nå har Justyna fått beskjed fra Vy at hun ikke kan kombinere billetter med flere selskaper dersom hun skal reise hele veien. De sier hun ikke kan «skjøte» billettene slik hun har gjort.

De krever at hun kjøper en mye dyrere billett. Og i tillegg må hun likevel kjøpe lokalbillett.

- Jeg er litt usikker hva som menes med å «skjøte». Jeg regner med at det må være lov å gå av bussen, altså avslutte reisen, og gå på samme bussen igjen med den andre billetten, altså starte en ny reise, sier Justyna.

Men for reisende som skal av på halvveien, går det helt fint å «kombinere» billettene.

Dette er saken

Justyna tar altså «ekspressbussen» fra Oslo til Sarpsborg sentrum.

VY-billetten med «ekspressbussen» koster 3090 kroner for en måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.