Opprett egen regningskonto i nettbanken

Alltid dekning på konto når regningene forfaller.

ALLTID PENGER PÅ KONTO: Med en egen regningskonto sørger du for at det alltid er penger tilgjengelig når regningene dine forfaller, uansett om det er en måned med mange eller få regninger.     Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ILLUSTRASJON
ALLTID PENGER PÅ KONTO: Med en egen regningskonto sørger du for at det alltid er penger tilgjengelig når regningene dine forfaller, uansett om det er en måned med mange eller få regninger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig nye rekorder brytes når det kommer til nordmenns privatøkonomi. Og her snakker vi ikke om rekorder med positivt fortegn.

I en situasjon hvor sysselsettingen er høy, og boliglånsrentene fortsatt holder et historisk lavt nivå, ser vi likevel en økning i antall betalingsanmerkninger og inkassokrav. I tillegg hadde NAVs gjeldstelefon rekordmange henvendelser i 2013.

Løsningen for å unngå unødvendige purregebyrer og innkassokrav ordner du selv i nettbanken.

Les også: Betalingsproblemer er sjelden uforskyldt

Opprett regningskonto

Bruker du mer enn du har utbetalt i måneden, er veien kort til økonomiske problemer. Trang økonomi stiller ekstra krav til hvordan du organiserer din personlige økonomi. Enklere sagt enn gjort, men å tilpasse forbruket til disponibel inntekt er helt kritisk.

Denne journalisten har i mange år organisert privatøkonomien med en regningskonto til løpende utgifter. På denne måten sørger jeg for at det alltid er penger på konto når ulike regninger forfaller, enten det er en måned med mange eller færre regninger.

Regningskonto er et smart grep for alle husholdninger, enten du bor alene eller sammen med en partner. Regningskonto oppretter du selv i nettbanken, og herfra betaler du alle regningene dine. AvtaleGiro kan med fordel opprettes for alle de løpende utgiftene dine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer