Oppringt av Microsoft-svindlere?

Det er ikke farlig å bli oppringt, men det er dyrt å bli lurt.

VÆR SKEPTISK: Du skal være forsiktig om noen ringer og forteller deg på engelsk at de jobber for Microsoft. Allerede da er det egentlig bare å legge på røret.  Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
VÆR SKEPTISK: Du skal være forsiktig om noen ringer og forteller deg på engelsk at de jobber for Microsoft. Allerede da er det egentlig bare å legge på røret. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste fem årene har Dinside advart nordmenn mot svindlere som hevder å ringe fra Microsoft.

Men det var først denne vinteren at det virkelig eksploderte: Folk fra hele landet rapporterte om oppringninger, og svindlerne ble lure nok til å ringe fra helt vanlige, norske telefonnumre.

Det er guffent å bli oppringt av en Microsoft-svindler, og man blir sittende med mange spørsmål. For hvem var det egentlig som ringte? Hvorfor meg? Og hvordan er dette i det hele tatt mulig?

Her er noen av de vanligste spørsmålene rundt Microsoft-svindelen, med svarene som forhåpentligvis gjør det litt klokere.

LES OGSÅ: Plutselig ringte Microsoft-svindlerne fra Hans Christians norske telefonnummer

 

#1: Hvordan kjenner jeg igjen Microsoft-svindelen?

«Hello, this is Michael calling you from Microsoft headquarters!»

Omtrent sånn pleier samtalene å starte. Svindlerne snakker alltid engelsk, ofte med oriental-aktig aksent, og hevder de jobber for Microsoft. Videre prøver de å skremme deg med at du har problemer med PC-en, gjerne et virus, og vil hjelpe deg med dette. Over kan du selv høre en slik samtale Dinside hadde med svindlerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer