Boligpris mai 2019

«Oppsiktsvekkende» stabile boligpriser tross rekordsalg

Selv om det selges rekordmange boliger, økte boligprisene med moderate 0,5 prosent i mai. Eksperter er forundret over hvor stabil utviklingen er.

OPPGANG: Boligprisene økte med 0,5 prosent justert for sesongvariasjoner i mai. Prisene nå er 1,8 prosent høyere enn for et år siden. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix.
OPPGANG: Boligprisene økte med 0,5 prosent justert for sesongvariasjoner i mai. Prisene nå er 1,8 prosent høyere enn for et år siden. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Det begynner å bli oppsiktsvekkende at vi ser nok en måned med stabile boligpriser, for vanligvis ser vi større svingninger i boligmarkedet med både prishopp og korreksjoner, sier leder Terje Buraas i DNB Eiendom.

Eiendom Norges prisstatistikk for mai viser at boligprisene nå er 1,8 prosent høyere enn for et år siden. I mai økte prisene med 0,5 prosent justert for sesongvariasjoner.

Den moderate utviklingen kommer til tross for at det er et voldsomt trykk i markedet, med rekordmange solgte boliger både i mai og så langt i år.

– Jeg kan nesten ikke huske at boligmarkedet har vært så velfungerende over tid. Det er fortsatt høy aktivitet og mange omsetninger, men uten at det påvirker prisutviklingen nevneverdig i verken den ene eller andre retningen. Dette er positivt for både kjøpere og selgere i markedet som er avhengig av forutsigbarhet, sier Buraas.

Rekordsalg

Totalt ble det solgt 10.389 boliger i mai. Dette er 7,7 prosent mer enn samme måned i fjor, og dette er med ganske klar margin den maimåneden det er blitt solgt flest boliger siden Eiendom Norge startet opp med denne statistikken i 2003, ifølge administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer