Oppskrift på et nytt liv

Her er oppskriften på hvordan du dropper ut av bolig-, jobb- og stresskarusellen. For alltid.

Fri og glad, fjernt fra tjas og mas. Foto: Yarik Mission
Fri og glad, fjernt fra tjas og mas. Foto: Yarik Mission Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år skjer det samme. Jeg føler at jeg vil dø når den drittmobilen setter i gang vekkerklokka. Det er vondt å få kaffen i espressokjelen - fordi jeg er så trøtt at jeg ikke får øya nok opp til å få fyrstikkene inn som stilaser, og jeg ser knapt i tussmørket.

Ungen har naturligvis forsovet seg og skal på tur til nulte time og må ha kakao og matpakke. Så stapper jeg strømregninga, restskattgiroen, studielånet og brevet om renteøkning i veska slik at jeg kan betale regningene på jobb (for jeg rakk det ikke i går for da fulgte jeg miniputtene på fotballkamp) og tar nødvendighetstelefonene på veien - mens novembervinden vrenger paraplyen og slenger noen våte kastanjetreblader i fleisen på meg.

Når jeg kommer hjem - og da er det mørkt som en sekk, så rekker jeg akkurat å lage fiskegryte og vaske parkdressen til guttungen før jeg setter mobilen på vekking klokka 7 og kollapser.

- Colombia, tenker jeg da. - Cartagena de Indias. Nå kommer jeg.

Mange flytter, mange vender hjem

I fjor flyttet 21.709 nordmenn ut av landet, og dette tallet er ikke så ulikt det som er registert av utflyttinger de siste ti årene. Dette ifølge SSB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer