Oppskrytte skattefradrag

SKATT: Selv om mange kan spare tusenlapper på å saumfare Lignings-ABCen etter fradragsposter, er det slett ikke sikkert at det gjelder deg. Her kan du sjekke hvilken gruppe du er i.

Publisert
Sist oppdatert

Så lenge totalsummen av fradragene dine ikke overstiger minstefradragets størrelse, blir fradragene konsumert av minstefradraget. Og dessverre, dette er situasjonen for de aller fleste av oss.

Før du leser side opp og side ned om de utallige fradragene, bør du derfor først sammenligne størrelsen på dine fradragsposter med størrelsen på minstefradraget, og så bør du sjekke om du har hatt utgifter som du kan trekke fra i tillegg.

Hvor stort er minstefradraget?

Minstefradraget vil i de fleste tilfeller være forhåndsutfylt i selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister. Minstefradraget skal uansett utgjøre 24 prosent av inntekten din (lønn, pensjon og bidrag), men er begrenset både nedad og oppad:Du får minimum 4.000 kroner,

og maksimalt 45.700 kroner i fradrag. Har du større utgifter enn det som dekkes av minstefradraget, kan du likevel kreve fradrag for dine dokumenterte faktiske utgifter.

Trykk her for å se hvilke utgifter du kan kreve fradrag for - i stedet for vanlig minstefradrag

Trykk her for å se hva du kan kreve i tillegg til minstefradraget

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer