Optimisme gir økt sjanse for prøverørsbarn

Kvinner som skal til prøverørsbehandling har størst mulighet til å lykkes hvis de klarer å slappe av. Stress derimot, reduserer mulighetene.

Publisert
Sist oppdatert

Optimisme gir økt sjanse for prøverørsbarn

Kvinner som skal til prøverørsbehandling har størst mulighet til å lykkes hvis de klarer å slappe av. Stress derimot, reduserer mulighetene.

Prøverørsbehandling innebærer en omfattende prosess med blodprøver, hormonbehandling, uthenting av egg og innsetting av ubefruktede egg.

Amerikanske forskere har funnet ut at stresset som er knyttet til barnløsheten kan øke ytterligere gjennom de medisinske prosedyrene rundt prøverørsbehandlingen.

Lyktes dobbelt så ofte

Det de konkluderte med - etter et studie på 151 kvinner som fikk kunstig befruktning - var at de som ikke stresset i forbindelse med prøverørsbehandlingen, de lyktes i langt større grad med å bli gravide og føde et barn. Faktisk lyktes disse kvinnene nesten dobbelt så ofte som de som stresset.

I studien fikk kvinnene som undergikk kunstig befruktning, spørsmål om følelser og sinnsstemning. De fikk også spørsmål om hvilken støtte de fikk, og hvordan de mestret behandlingsperioden.

Kvinnene fikk enten behandling med vanlig in vitro fertilisering (IVF), eller de fikk egg og sæd satt inn samtidig i egglederne, såkalt GIFT-behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer